Team building...

 

...meer dan de individuen

Ieder mens heeft zijn eigen overtuigingen; zijn eigen blik op de wereld. Ieder mens heeft zijn stijl en zijn eigen drijfveren. Ieder mens heeft zijn eigen energie en zijn eigen kracht. Ieder mens heeft zijn eigen toegevoegde waarde in het geheel.

De kunst is elkaar niet bedreigend te vinden; elkaar te respecteren en met elkaar tot nog betere resultaten te komen.

Inzicht in stijlen

In het Enneagram worden 9 verschillende persoonlijke stijlen onderkent. Iedere stijl heeft zijn eigen typische gedrag in normale doen en ook in stress en ontspanning. Inzicht daarin helpt jezelf om bij stress weer te gaan ontspannen. Ook worden valkuilen duidelijk en zie je waar de sterke punten zitten; zowel bij jezelf als bij een ander. De bekende Big 5 zijn trouwens prima te plaatsen in het Enneagram.

 

Gezamenlijke ambitie

Door met elkaar de ambitie helder te krijgen en te vertalen in praktische en vooral haalbare stappen, kun je met elkaar hetzelfde doel nastreven. En behalve een gezamenlijke vijand werkt niets zo verbindend als een gezamenlijk doel. Afhankelijk van de situatie en het gewenste doel, kunnen de doelen worden uitgewerkt tot op het niveau van de medewerkers op de vloer.

 

De uitzonderingen

In ieder team zitten leden die verder van het midden af zitten. Dat kan puur op basis van leeftijd of ervaring zijn, op basis van gedrag of stijl, op basis van drijfveren of waarden, etc.

Waar nodig voor de individu of het team kan op ieder aspect gecoacht worden.

 

Resultaat 

Het resultaat is altijd een team dat zichzelf en elkaar begrijpt; dat snapt waar ieders toegevoegde waarde zit en hoe ze het beste uit elkaar kunnen halen. Positief gedreven met een maximale synergie.

Gezamelijke ambitie

 

   Positieve drijfveren

 

      Begrip en synergie