Doelgericht managen is...

 

...sturen op een ander resultaat

De afgelopen periode heeft bewezen dat sturen op financieel resultaat niet altijd doelmatig is. Sturen op dat doel waar het in uw bedrijf om begonnen is levert, samen met gedefinieerde financiŽle randvoorwaarden een beter en beter houdbaar totaalbeeld op.

Methodiek

Doelgericht Managen is een methodiek die  is ontwikkeld om zowel in tijden van groei als in tijden van krimp zicht te krijgen en te houden op de gekozen richting. Deze methodiek os succesvol toegepast in diverse profit en non-profit organisatie in verschillende branches.

 

Wanneer het sturen op financiŽle cijfers alleen het niet meer doet, wordt het tijd je af te vragen waarvoor de organisatie ook al weer op aard was. Wat is ons maatschappelijk nut, wat is onze bijdrage en voldoen we daar nog aan. Wat is onze ambitie in dat licht?

 

Het zo weer helder krijgen van je ambitie is mooi. Het is een goed begin. Om in beweging te komen is het noodzakelijk dat de gehele directie of het hele management team die ambitie deelt en uitstraalt. Er mag geen licht tussen de leden zitten want iedere medewerker ruikt het, ziet het, voelt het en ze horen het van elkaar.

 

Dat een management team een eensluidende boodschap heeft is in veel bedrijven op zich al een bijzonderheid. Het garandeert alleen nog niet dat de organisatie in beweging komt. Daar voor is het noodzakelijk dat het voltallige personeel bij die ambitie betrokken wordt.

 

Door ban boven af te bepalen wat er zou moeten gebeuren en van onder af daar invulling aan te laten geven voorkomt u de bekende "welke gek heeft dat nu weer bedacht" en "dat is de zoveelste verandering; roep maar als het voorbij is". In plaats daarvan gaan medewerkers weer spontaan ideeŽn ophoesten en wil iedereen graag meedoen.

 

Resultaat

In een doorlooptijd van enkele maanden is uw organisatie gezamenlijk onderweg met de invulling van uw ambities. Mensen staan er achter, voelen zich betrokken en willen graag vorm geven aan de invulling. De hoeveelheid energie die vrij komt is verbazingwekkend; de sfeer is veranderd en de gewenste cultuurverandering komt als vanzelf tot stand.

Ambitie

 

   Betrokkenheid

 

        Beweging